Краще уникати і не торкатись: що найбрудніше в поїздах

Подорожуючи в поїздах, варто проявляти обережність, і ось чому. Через те, що ними користуються дуже багато людей, на поверхнях в салоні накопичується безліч вірусів та бактерій, які можуть певний час зберігати свою заразливість. А, як відомо, поїзди не завжди очищуються ретельно та регулярно.
Найбільш брудними в поїздах є ручки дверей, кнопки, крани. А також є деякі місця, про забрудненість яких не всі задумуються. З чим краще уникати контакту?
Сітчасті кишеньки
Біля кожного ліжка в купе є сітчасті кишеньки, які зазвичай призначені для газет, журналів, книг та інших побутових дрібниць. Однак дуже часто люди кладуть туди сміття та інші брудні речі.
Продезінфікувати таку кишеньку майже неможливо, тому варто взагалі відмовитися від її використання.
Столики
Хоч столи на перший погляд можуть здаватись ідеально чистими, не варто класти на них продукти, не протерши їх попередньо вологими серветками.
Це пояснюється тим, що деякі пасажири використовують столики не тільки для їжі, а кладуть на них сумки, телефони, інші речі, а також ставлять ноги, коли залазять на верхнє місце.
Подушки та ковдри
У цих речах накопичується дуже багато пилу і бруду, можуть розвиватись пліснява та кліщі. Тому не варто користуватись ними без постільної білизни.
Ліжка
Ліжка, як і столи, можуть виглядати досить чистими. Однак їх поверхні також сприятливі для накопичення бруду та розвитку мікробів. Тому перед тим, як сідати і класти свої особисті речі, варто їх протирати.
Також не слід забувати про антисептик для рук, який обов’язково треба мати в дорозі.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment